Do Španělska za gastroturistikou

Španělsko je zemí mnoha barev a chutí. Stejně jako po celém světě, i ve Španělsku se gastronomie stává důležitým atributem cestovního ruchu. Zatímco dříve bylo cílem turistů zejména díky kulturnímu dědictví, v posledních letech se i zde silně rozmáhá gastroturistika.

Jedinečnost španělské kuchyně

Španělská kuchyně láká zejména svou pestrostí, jednoduchostí a hravostí. Čerpá z kvalitních lokálních surovin, které jsou dobře dostupné, avšak v každém regionu odlišné. Právě to, činí španělskou kuchyni jedinečnou a pro mnoho turistů je tato rozmanitost důležitým faktorem při výběru destinace pro dovolenou. Kromě ochutnávání specialit přímo na místě si také turisté rádi odváží oblíbené suroviny domů, aby s nimi mohli obdarovat své nejbližší nebo aby si mohli připravit některý z pokrmů, který je ve Španělsku zaujal nejvíce. Mezi tradiční španělské delikatesy se řadí zejména šunka jamón, ovčí sýr nebo olivový olej, který je základem většiny pokrmů.

Španělské vinařství

Zapomínat se nesmí ani na španělské vinařství. Vyhlášená je zejména oblast Rioja, která jednoznačně stojí za návštěvu. Je pravdou, že o španělském víně se dlouhou dobu až tolik nemluvilo. Nikdy nestálo na stejné úrovni, jako vyhlášená vína italská nebo francouzská. V posledních letech o sobě ale dává španělské vinařství čím dál více vědět a s přehledem válcuje v oblíbenosti i vinaře s dlouholetou tradicí. To, co činí španělská vína jedinečnými je zejména jejich rozmanitost. Španělské vinařství se dělí do oblastí podle regionů. Díky své poloze je Španělsko světoznámé zejména produkcí červených vín, ale nenechte se mýlit, také odrůdy bílých vín stojí za ochutnání. Pokud dostanete chuť na kvalitní španělské víno, pak se podívejte na nabídku firmy BMC Brno www.bmcbrno.cz/spanelska-vina.

Sdílet článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *